Tider och bokning
Tider och bokning
Klicka på titel för information
Inga föreställningar planerade just nu.
Fler dagar...
Folkets Bio
Zita
ABF
Sigtuna kommun
Tider och bokning
Tider och bokning
Klicka på titel för information
Inga föreställningar planerade just nu.
Fler dagar...

Program för hösttermin 2019 kommer inom kort! 

 

Filmer våren 2019 i Sigtuna kommun: 

Amatörer


Måndag 13 maj kl. 10.00 i Biokällan

Lafors. Ett litet samhälle som en gång i tiden hade mycket att erbjuda. Nu en småstad bland många andra, med övergivna industrier och desperat behov av nystart. Problemet verkar vara på väg att lösa sig när en tysk lågpriskedja överväger att öppna en butik i samhället. För att öka tyskarnas vilja att etablera sig i staden, bestämmer sig kommunledningen för att producera en reklamfilm.

Då kulturbudgeten tagit slut tvingas ledningen att vända sig till lokala skolungdomar som till tjänstemännens stora fasa väljer bort idylliska bilder, till förmån för egna skildringar av orten. Filmen problematiserar vissa föreställningar om klass och ursprung, men också bilder av småstäder. Den väljer att nyansera cementerade idéer om representation i svensk film. Det handlar om människors levnadsvillkor utanför storstäderna men också om makten över den officiella berättelsen om Sverige.

 

Regi: Gabriela Pichler

Språk: Svenska

Utgiven: 2018

Längd: 102 min


Jordgubbslandet


Måndag 13 maj kl. 13.00 i Biokällan

15 år gamla Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Wojtek får kontakt med bondens dotter, Anneli. Så småningom börjar de två tonåringarna träffa varandra bakom ryggen på sina föräldrar. Förhållandet kompliceras av ojämlikheten som råder mellan dem. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera förhållandet.

 

Regi: Wiktor Eriksson

Språk: Svenska, polska

Utgiven: 2017

Längd: 93 min

 

Vad ska folk säga


Tisdag 14 maj kl. 10.00 i Biokällan

Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt norskt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit. Berättelsen är baserad på regissören Iram Haqs egna erfarenheter.

Vinnare av Publikpriset på Göteborg Film Festival 2018.

Regi: Iram Haq

Språk: Norska, Urdu textad på svenska

Utgiven: 2018 

Längd: 106 min

 


Publicerad 5/4 2018 kl 19:59. Senast uppdaterad 9/6 2019 kl 19:28.
Biokällan | Stockholmsvägen 25, 19534 Märsta |
Biokällan
⬆︎